ZINKWERK

Er zijn vele creatieve oplossingen met zink zoals strakke lijnen, rondingen of juist detailleringen met vele mogelijkheden. Alles is mogelijk met zink. Daarom hoeft de architect zich niet te beperken in creatieve toepassingen van zink als bouwmateriaal bij daken en gevels, in exterieur en interieur, van woningen of bekende utiliteitgebouwen.

Duurzaam
Zink helpt substantieel bij de verduurzaming van ons leefklimaat. Dankzij de verminderde zuurgraad van regenwater wordt de toch al aanzienlijke levensduur van bouwzink steeds langer.
Omdat zink voor 95% recyclebaar is, kan het oorspronkelijke metaal zonder verlies van eigenschappen keer op keer opnieuw worden toegepast. Dat verlaagt over de hele levenscyclus genomen de energiebehoefte voor (re)productie, de hoeveelheid emissies en het afval.

Uitstraling
Als bouwmateriaal in dak- en gevelbedekking en in hemelwaterafvoersystemen is zink bij uitstek betrouwbaar, omdat het lang meegaat en daarna opnieuw gebruikt kan worden.
Architecten die in zink denken, geven hoog op van de toepassingsmogelijkheden en van de uitstralingseffecten.
Opdrachtgevers weten wat de toegevoegde waarde ervan is voor hun vastgoed. Bovendien rekenen zij op het ontbreken van onderhoudskosten.
De overheid stimuleert deze bewuste keuzes, die bijdragen aan de bescherming én verfraaiing van de leefomgeving.

Voorbeelden zinkwerk

merwelanden te dordrecht riva terrein havenappartementen cronenburg whale te amsterdam 22 villa's te den dolder cicerolaan 5 te utrecht molenland 3 te houten losanges losanges felsbanen felsbanen felsbanen felsbanen